Julia Jaspers

 

Hallo!

Aangenaam kennis te maken! Graag vertel ik wat meer over mezelf.

Mijn naam is Julia Jaspers. Ik verzorg met veel plezier, enthousiasme en deskundigheid de therapie, begeleiding en lessen binnen Paard en Avontuur. Als kind was ik al een echt ‘paardenmeisje’ en dat resulteerde in een drukke paardenhobby, waarbij ik mij¬†voornamelijk bezighield met dressuur rijden. Tijdens mijn studie Pedagogiek groeide mijn interesse in het begeleiden van volwassenen en kinderen bij het paardrijden en daarnaast het inzetten van paarden bij het pedagogisch begeleiden van kinderen.

Ik besloot om een instructeursopleiding te gaan volgen bij de KNHS. Door vrijwilligerswerk op een manege voor kinderen met een beperking en na het volgen van een cursus met betrekking tot Animal Assisted Therapy (AAT), wist ik zeker wat ik wilde. De kracht van paarden inzetten in het begeleiden van kinderen. Dit leidde tot het volgen van de post-hbo opleiding tot Equitherapeut aan de Hippocampus in Soerendonk, welke ik in 2010 afgerond heb. Ik ben lid van de Stichting Helpen met Paarden SHP-E-NL (www.equitherapie.org). In 2010 rondde ik ook de KNHS voltige-instructeursopleiding af.

Inmiddels werkte ik ook met veel plezier als (gezins-)coach en begeleider van jongeren/jongvolwassenen. Als aanvulling op mijn kennis en vaardigheden als gezinsbegeleider heb ik in 2011 de post-hbo ‘Intensieve Pedagogische Thuisbegeleiding’ afgerond.
Sinds 2009 begeleid ik kinderen en jongeren met onze paarden als co-therapeut vanuit mijn praktijk Paard en Avontuur. Daarnaast ben ik mij de laatste twee jaar ook gaan toeleggen op het coachen van (jong)volwassenen met het paard als co-coach. Sinds juni 2012 ben ik gecertificeerd Horsense-coach en sinds 2017 ook post-hbo ‘Professioneel Coach’ (www.horsense.nl). De laatste verdiepingscursus was die van Pony Power voor Kids, een super effectieve en plezierige SOVA training voor kinderen, waarvoor ik nu gecertificeerd trainer ben.

Naast mijn werk bij Paard en Avontuur, werk ik als coach en begeleider bij Stichting LinQ in Deurne.

Mijn missie en visie:

‘Door het bieden van Equitherapie wil ik kinderen helpen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Ik vind het erg belangrijk dat een kind zichzelf mag zijn en het gevoel krijgt gezien en gehoord ter worden. Graag geef ik kinderen de kans om hun mogelijkheden te ontdekken en meer vertrouwen te krijgen in zichzelf. Inmiddels heb ik al vaak mogen ervaren wat de samenwerking met het paard kan betekenen voor een kind, maar het blijft iedere keer weer bijzonder om te zien hoe kinderen groeien in het contact met ‘hun’ therapiepaard.’